Maskeeraajaopiskelijoiden Menestystarinoita

make-up artist academy -maskeerauskoulusta valmistuneet opiskelijat kertovat omin sanoin opiskelustaan ja urastaan koulun jälkeen.


Nina Orell

(make-up artist academy | Helsinki  1993)

Ninaorell4
”Sain työkeikkoja jo kouluaikana ja koulun päättymisen jälkeen töitä on riittänyt nyt 25 vuotta. 
Lukion jälkeen  vuonna 1991 aloitin ensimmäisenä kosmetologikoulun ja muutamaa kuukautta myöhemmin homma laajeni ja aloitin make-up artist academy -maskeerauskoulun iltaopiskeluna. Valmistuin 1993 sekä kosmetologiksi että maskeeraajaksi ja pääsin kesäksi Ryhmäteatteriin töihin.
Koin olevani enemmän maskeeraaja ja innostuin kovasti alasta. Koulussa opin tekniikat, sain tietoa erilaisista tuotteista ja välineistä ja sitten vain ahkeraa työntekoa.
Ninaorell3
Työtilaisuuksia oli aluksi laidasta laitaan: kuvauksia, näytöksiä, tavaratalo-meikkauksia, teatteria ja TV-meikkauksia.
Olen ollut siinä onnellisessa asemassa, että minulla on ollut aina paljon töitä, mutta kovaa työtä, joustamista, ilta- ja viikonlopputyötä se on vaatinut.
Muutama vuosi meni aluksi freelancerina ja vuonna 1999 perustin ensimmäisen studioni Ilmalan vesitorniin, pari vuotta myöhemmin seuraavan Helsingin Mannerheimintielle ja nyt toimitilani  ovat Helsingin keskustassa, mahtavalla paikalla Töölönlahden rannassa keskellä kaunista kulttuurimaisemaa.
Koulun jälkeen alkoi toinen ”koulu” siitä miten tullaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa erilaisissa ympäristöissä ja tiimeissä. Yrittäjyys on myös sinnikkäästi kantapään kautta opittu. Alalle kouluttautuvilla kannattaisi olla myös jonkin verran kaupallista koulutusta.
Mitä kokonaisvaltaisemmin kauneusalaa hallitsee sitä paremmat mahdollisuudet on työllistyä.
Työ on kokonaisvaltaista kauneutta ja yrittäjyyttä, aikaisia aamuja ja myöhäisiä iltoja. Nautin edelleen työstäni ja koen olevani omalla alallani. Tänä syksynä alan opiskella myös valokuvausta.”
Ninaorelllogo
Kuvia Ninan töistä Instagramissa tässä.
 

 

8

Tytti Vaaleri

(make-up artist academy | Tampere 2010-2011)

Tyttivaaleri10

Valmistuin maskeeraajaksi make-up artist academysta Tampereelta vuonna 2011. Yhdeksän kuukauden maskeerauskurssi valmisteli taitoni jatkamaan opiskeluitani Stadin Aikuisopistoon syksyllä 2011 jossa suoritin maskeerauksen ammattitutkinnon. 

make-up artist academy antoi minulle loistavan pohjan maskeeraajan työlle ja voin suositella koulua lämmöllä. Opettajat olivat auttavaisia ja kannustavia. Pääsimme tekemään työharjoittelu keikkoja opiskeluiden ohessa joka valmensi taitoja myös tulevaa työelämää ajatellen.

Tittivaaleri1

Keskityin itse pääosin freelancerina työskentelyyn monen vuoden ajan. Vuonna 2014 päädyin Helsinkiin työskentelemään MAC Cosmeticsille josta tie vei seuraavana vuonna Lontoon Covent Gardenin MAC PRO Storeen.  Suurin unelmani oli kuitenkin aina keskittyä tehostemaskeerauksen parissa työskentelyyn. Erikoisefektijakso koulussa antoi hyvän pohjan lähteä jatko-opiskelemaan ulkomaille ja päädyinkin tekemään basic and advanced prosthetics kurssit Lontoossa Delamar Academyssa talvella 2018.

Tällä hetkellä työskentelen Lontoossa freelancerina ja tie on vienyt minut kevääksi 2018 suuren Disney tuotannon pariin jossa olen osana prosthetics crowd makeup departmentia Brian Kinneyn (mm. Game of Thrones, CSI, Hunger Games) vierellä.

Tittivaaleri2

Ulkomaille muutto työn perässä oli aina haave jo ennen kouluun menoa ja olen todella kiitollinen että olen saanut toteuttaa unelmaani. Koulu antaa erittäin hyvän pohjan maskeeraajan uralle, mutta on aina muistettava että ala muuttuu jatkuvasti ja sitä on seurattava tiiviisti. Näin kaikki jatko-opiskelu tulee toteutumaan oma-aloitteisuuden kautta. Maskeeraajan ammatti on haastava, mutta kun omaa pitkäjänteisen ja ”en luovuta”- asenteen ja on ystävällinen kaikille voit päästä todella pitkälle!”

Tyttivaaleri3

TYTTI VAALERI

Website: www.tyttivaaleri.com 

8

Elisa Koivuniemi

(make-up artist academy | Helsinki  2008-2009)

Malli Doris kuva Marjut Korhonen
Onko sinusta ikinä tuntunut siltä, ettet oikein tiedä, mitä haluaisit ”isona” tehdä? Minusta tuntui siltä vielä kolmekymppisenä!
Työskentelin vakituisessa työsuhteessa myyntineuvottelijana, mutta sisimmässäni tiesin, että ”kahdeksasta neljään” -toimistomaailma ei ollut minua varten.
Halusin tehdä jotain luovempaa.
 –
Malli: Doris | Kuva: Marjut Korhonen
 –
Olen aina tykännyt piirtämisestä ja ollut kiinnostunut kosmetiikasta – päätin siis toteuttaa vanhan haaveeni ja hakea maskeerauskouluun.
 –
Valitsin Koulutus-Centerin make-up artist academyn sen kattavan koulutusohjelman ja mukavan tunnelman vuoksi.
Elisa2
Itse asiassa en todellakaan ole ollut se tyttö, joka aina meikkasi muita – mennessäni kouluun tietoni meikkaamisesta olivat lähinnä keskinkertaiset. Opiskelu kuitenkin aloitettiin aivan perusteista (ihonhoito, väri- ja muoto-oppi ym.) edeten sitten eri jaksojen kautta kohti kevään efektijaksoa joka mielestäni oli ihan paras!
 –
Turisas -bändin promokuva 2011
Kuva: Jarmo Katila
 –
make-up artist academyn jälkeen olen vielä opiskellut parturikampaajaksi sekä suorittanut maskeerauksesta teatterialan ammattitutkinnon, ja itse asiassa tällä hetkellä suoritan hiusalan ammattitutkintoa. Alallamme et siis ikinä ole ”valmis”, vaan aina on uutta opittavaa ja koettavaa – ja se on ihanaa!
Elisa4
Tällä(kin) alalla on erittäin tärkeää luoda kontakteja – niitä saa luotua jo kouluaikana osallistumalla ahkerasti työharjoitteluihin.
 –
Malli: Katja | Kuva: Marissa Tammisalo
 –
Itse löysin rakkauteni erikoisefektejä ja liikkuvaa kuvaa kohtaan ollessani työharjoittelussa eräässä tv-sarjassa keväällä 2009.
Elisa3
Tällä hetkellä työskentelen omalla toiminimelläni – teen eniten juurikin liikkuvan kuvan projekteja (tv, elokuva, musiikkivideot, mainokset), joita sopivasti tasapainottaa liiketyöskentely parturi-kampaajana ja ripsiteknikkona (Koulutus-Centerissä kävin myös mm. ripsienpidennyskoulutuksen). Olen myös palannut vanhaan kouluuni – minulla on etuoikeus toimia Helsingin make-up artist academyssä kouluttajana. Nähdään!
 —
Kuva: Marika Kiviharju
 
ELISA KOIVUNIEMI
maskeeraaja-kampaaja
MonsterBeauty

8

Jasmiina Walters

(make-up artist academy | Helsinki  2011)

Jasmiina1
make-up artist academy antaa ammattiin hyvät perusvalmiudet. Opetussuunnitelma käsittää kaikki maskeerauksen osa-alueet.
Kun pääsee kaikkea kokeilemaan ja saa tietämystä kaikista maskeerauksen osa-alueista osaa sitten myöhemmin päättää mikä on se ”oma juttu” ja haluaako erikoistua esimerkiksi jollekin seuraavista maskeerauksen osa-alueista: bodypainting, special FX, fashion, films, TV, music videos, bridal jne.
 –
Kuvassa Jasmiina  ja työvälineet
 –
Koulun antamalla pohjalla on ollut suuri etu jatko-opiskelussani maskeeraajaksi.
make-up artist academy on myös ollut isona tukipilarina koulun jälkeen. Olen saanut käyttää koulun tiloja maskeerauskisoihin valmistautuessa sekä apua opettajilta (Tanja Warjonen).
 –
Nude
Asuin kaksi vuotta Lontoossa ja siellä tuli oltua monenlaisessa mukana. Olin muun muassa maskeeraajana näillä alueilla: music videos, fashion (muoti), adverts (mainokset).
Näistä merkittävin saavutukseni  oli työni London Fashion Week -muotiviikkojen tiimoilta. Olen ollut pitkään kiinnostunut extreme fashionista (avantgarde, haute couture).
Työni muotiviikoilla oli kyllä ikimuistoinen työkeikka. Olin tekemässä mm. Puman kampanjamainosta.
Olin töissä Model Agency Toxic -mallitoimistolla useampaan otteeseen ja olin mukana tekemässä catalogue -kuvauksia vaatemerkki Toxicolle.”
Jasmiina2
Kesällä 2019 osallistuin World Bodypainting Festival -kilpailuihin Itävallassa ja sijoituin Creative makeup -sarjassa toiseksi. Kisassa oli 50 osallistujaa 30 maasta. Mallina toimi Roosa Bäck.”

Jasmiina3

JASMIINA WALTERS

Make-Up Artist | Hairstylist

Website:

http://www.jasmiinamua.com

contact@jasmiinamua.com

8

Katarina Pehkonen

(make-up artist academy | Helsinki 2012-2013)

Katarina4

”Valmistuin meikkaaja-maskeeraajaksi make-up artist academy -maskeerauskoulusta vuonna 2013 ja olen sen jälkeen tehnyt töitä freelancerina.

Koulu antoi laajat perustiedot maskeerauksen eri osa-alueista ja niiden pohjalta oli helppo lähteä kehittämään omia taitoja ja sitä kautta löytyi myös itseä eniten kiinnostavat meikkaustyylit.

Pääsin koulun kautta tekemään keikkaa ja tutustumaan alan ihmisiin. Olen valmistumisen jälkeen päässyt tekemään tv-sarjoja, kuvauksia, näytöksiä ja asiakasmeikkejä.

Katarina2

Tavallisten ihmisten kaunistaminen heidän tärkeisiin hetkiinsä on alusta asti ollut minulle kiinnostavaa ja innostavaa.

Teenkin paljon hää- ja juhlameikkejä pääkaupunkiseudulla.

Päätin myös 2014 opiskella töiden ohessa parturikampaajaksi ja valmistuminen häämöttää tänä syksynä. Se on antanut minulle paljon varmuutta keikoilla vaadittavaan hiusten laittoon!”

KATARINA PEHKONEN

Facebook: www.Facebook.com/makeupbyKP

8

Jessica Rosenberg

(make-up artist academy | Tampere 2009-2010)

Make-upjessica1

”Yksi hienoimmista hetkistä on kun artisti/taiteilija istuu tuoliini omana itsenään ja lähtee siitä jonain muuna hahmona pois tyytyväisenä. Silloin tietää onnistuneensa.”

Parasta tässä ammatissa on jatkuva muutos, yksikään päivä ei ole samanlainen, joka päivä tapaat uusia ihmisiä ja pääset toteuttamaan omien kättesi jälkeä.

Kuvassa vas. Jessica Rosenberg ja malli Rita Jokinen.

make-up artist academy antoi minulle mainion pohjakoulutuksen kauneusmeikeistä erikoisefekteihin. Opetusjaksot käsittelivät kattavasti eri osa-alueet niin meikkauksesta kuin maskeerauksestakin huippuopettajien johdolla. Minusta koulutuksessa parasta oli käytännönläheisyys ja innostavien opettajien johdolla oli helppo kokeilla kaikkea mahdollista, vain mielikuvitus rajana.

Make-upjessica4

Valmistuin Vaasan ammattiopistosta vuonna 2009 parturikampaajaksi, make-up artist academy -maskeerauskoulusta vuonna 2010 meikkaaja-maskeeraajaksi ja suoritin teatterialan ammattitutkinnon Valkeakosken aikuisopistossa vuonna 2012. Jo ollessani make-up artist academyn oppilaana tein paljon erilaista myyntityötä kosmetiikan parissa, koulun aikana saimme paljon työharjoittelukeikkoja ja sitä kautta päädyin teatterimaailman lumoihin.

Kuvan malli: Verna Nurmiranta

Valmistuttuani  työskentelin melkein kolme vuotta YLE TV 2, Tampereen teatterilla ja tein paljon lisäksi keikkoja oman toiminimen kautta erilaisille mainostoimistoille ja tuotantoyhtiöille.

Make-upjessica2

Teatterimaailma kuitenkin vei sydämeni ja aloitin 2012 loppuvuodesta Suomen Kansallisoopperalla ja -baletissa maskeeraajan ja kampaajan työt. Nyt olen työskennellyt talossa neljä vuotta sekä kesät Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Kuva Madame Butterfly -oopperan ensi-illasta Savonlinnan Oopperajuhlilla, jossa toimin maskeerauksen toteuttajana

Ensi syksynä otan uuden haasteen vastaan ja aloitan vastuumaskeeraajana Seinäjoen kaupunginteatterilla.

Make-upjessica5

Myös kilpailumenestystä on tullut mm. oppilassarjassa koulussa ollessani sijoituin kolmanneksi vuonna 2009. Ammattilaissarjassa olen saavuttanut yhden pronssin, kaksi hopeaa ja vuonna 2014 Maskeerauksen Suomenmestaruuden.”

Kuvan malli: Tanja Högman

 

JESSICA ROSENBERG

E-mail: rosenberg.ica@gmail.com

 

8

Tiina Ryynänen

(make-up artist academy | Tampere 2009)

TIINAR”Opiskelin Koulutus-Centerin make-up artist academy -maskeerauskoulussa maskeeraajaksi vuonna 2006 ja great cut academy -koulussa parturikampaajaksi 2008.

Olen suorittanut myös teatterialan ammattitutkinnon.

Työskentelen nykyisin Tampereen työväen teatterissa maskeeraaja-kampaaja-peruukintekijänä sekä kouluttajana Koulutus-Centerissä parturikampaajia ja maskeeraajia kouluttaen.

Jatkuva kouluttautuminen ja uteliaisuus uusien asioiden suhteen pitää ammattitaidon ajan tasalla.

Kävin Lontoossa peruukintekokurssilla UK Wig Scool -koulussa ja seuraavaksi menen Shaune Harrison Make-Up Artist Academyyn Manchesteriin opiskelemaan erikoisefektejä  heinäkuussa 2016.

Kummeli

Vuosien varrella on kertynyt  paljon kokemusta tv- ja elokuvatuotannoista.

Kotisivuiltani löytyy tietoa töistäni joista tässä muutamia: Sorin Sirkus joulushow 2013, Kummeli V -elokuva, Pyynikin Kesäteatterin Kuuma kesä -produktio 2013 ja Akun Tehdas -esittelyvideo.”

TIINA RYYNÄNEN

www.maskeeraus.net

8

Tiina Toratti

(make-up artist academy | Tampere 2010-2011)

Tiina2

”Valmistuin Tampereen make-up artist academy -maskeerauskoulusta vuonna 2011. Koulu antoi mielestäni loistavan pohjan meikkaajan työlle.

Opetus koulussa oli rentoa mutta ammattitaitoista ja työharjoittelut opiskelun aikana poikivat töitä kyllä myös jatkossa.

Opiskelun jälkeen kouluttauduin myös kampaajaksi sekä ekokampaajaksi  ja tein pari vuotta töitä freelancer -meikkaajana toiminimelläni tehden muun muassa mainos- ja muotikuvauksia.

Tiina3

Hurahdin luonnonkosmetiikkaan jo Koulutus-Centerissä opiskellessani, ja sen parissa olenkin työskennellyt nyt useamman vuoden.

Kuvaaja: Pasi Tiitola

Malli: Emma-Sofia Hautala

Kesällä 2015 perustimme Keidas -nimisen putiikin Tampereen keskustaan, missä tarjoamme meikkipalvelut, ekokampaamopalvelut, kauneushoitolapalvelut sekä luonnonkosmetiikan myymälän.

Liiketyön ohessa teen nykyäänkin muun muassa kuvausmeikkikeikkoja silloin tällöin.

Koulutus Centerin make-up artist academy antaa hyvän pohjan jonka jälkeen alalla työskentelyä voi jatkaa monella eri tavalla tai kouluttautua lisää.”

keidas-by-lumo-3TIINA TORATTI

Website: www.keidasbylumo.fi


Palaa etusivulle

Palaa make-up artist academy -pääsivulle