MEIKKI- JA MASKEERAUSKOULU

Meikkaaja

makeup-logo

Maskeerausalan johtava yksityiskoulu

Näyttötutkintoon valmistava koulutus

Opiskelijat Kelan opintotuen ja -lainan piirissä

Oppikirjat kuuluvat koulutusmaksuun

Kansainvälinen koulu

Ammattilaistason meikkilaukku sisältyy koulutusmaksuun

Tunnettu ja turvallinen yksityiskoulu 

Cabaret

Maskeeraaja tekee taidetta iholle

Opiskelijamme ovat opiskeluaikana mukana mielenkiintoisissa työelämän projekteissa, joiden aikana syntyy kosketus ammatin käytännön töihin.

Samalla syntyy kullanarvoisia suhteita työnantajiin. He ovat päässeet opiskeluaikana mukaan kiinnostaviin projekteihin kuten Euroopan suurimman kauneustapahtuman I love me -kauneusmessujen päänäytösten make-upin toteuttamiseen, Les Miserables -musikaaliin Tampereen Teatterissa ja Kummeli V -elokuvan maskeeraukseen. Siinä vain muutamia esimerkkejä.

Bodypainting -kuvat alla

Make-up JASMIINA WALTERS • Kuvat SANNA KERÄNEN

2C3A7653-2kcenter

2C3A7740-2kcenter

 

make-up artist academy on maskeerauskoulutuksen uranuurtaja Suomessa. Se on perustettu vuonna 1985.

Opiskelija voi valita 6 tai 9 kuukauden päiväkoulun tai 2 tai 3 kk päivä- tai iltakoulun.

make-up artist academyn koulutus valmistaa Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkintoon esitys- ja näytäntötyön osaamisalalla (maskeeraus, erikoismaskeeraus). Yhdeksän kuukauden koulutusjakso antaa valmiudet koko ammattitutkinnon ammatillisten osien suorittamiseen.

Lyhyemmät koulutusjaksot valmistavat osaan/osiin ammattitutkintoa. Myös ne kuuluvat opintotuen piiriin.

Ammattitutkinto on vapaaehtoinen. Se toteutetaan yhteistyössä Stadin Ammattiopiston kanssa.

Jasmiina2

Kuvassa Jasmiina Walters, joka saavutti kesällä 2019 ja 2021 toisen sijan World Bodypainting Festival -kilpailuissa Itävallassa. Jasmiina valmistui make-up artist academy -maskeerauskoulusta Helsingistä 2011 ja hän toimii make-up artist academyn kouluttajana. Jasmiina vetää myös maskeerauksen syventäviä erikoiskursseja.

OPISKELIJOIDEN TÖITÄ – katso tässä

Seuraavat koulutusjaksot alkavat  1.2.2022 | 5.9.2022

Asuntoasioissa HOAS auttaa Helsingissä ja TOAS Tampereella.

Lue tästä koulusta valmistuneiden Maskeeraajaopiskelijoiden menestystarinoita

Maskeerauskoulutuksen pääsyvaatimukset

Suoritettu peruskoulu, 15 v ikä (opiskelijamme ovat 15-50 -vuotiaita). Painotamme luovuutta ja hahmotuskykyä. Lukuaineiden arvosanoilla ei ole suurta painoarvoa – tärkeämpää on käsillä tekemisen taito.

Hae kouluun tässä

Marie Antoinette - 3

Maskeeraajaopiskelijan opintoetuudet

KELA

Opiskelijat kuuluvat Kelan opintotuen piiriin ja voivat hakea opintotukea, edullista valtion takaamaa opintolainaa sekä asumistukea ja oppimateriaalilisää. Täysimääräinen opintoraha on noin 250€/kk ja opintolaina 650€/kk sekä oppimateriaalilisä 46,80 €/kk. Opiskelijalla voi olla oikeus myös asumistukeen. Huomaa että opintotuki ja -laina laskevat huomattavasti koulutushintaa.

Opintotuen ja -lainan hakuun tarvitset koulumme hyväksymistodistukset. Opintotuen ja -lainan voit hakea yhtaikaa. Opintososiaalisia etuuksia haetaan täyttämällä opintotukihakemus.

Lisätietoja opintotuesta näet  tässä .

Voit selvittää mahdollisuutesi saada opintotukea ja laskea arvion sen määrästä helposti tästä.

TE-palvelut-logo

Jos olet yli 25 -vuotias työtön sinulla voi olla mahdollisuus opiskeluun työttömyysetuudella.

Voit kysyä etuudesta TE-toimistosi yhteyshenkilöltä.

Myönnettävät tuet ovat aina tapauskohtaisia.

Opiskelijamme ovat oikeutettuja VR:n, Matkahuollon sekä Helsingin ja Tampereen paikallisliikenteen opiskelija-alennuksiin mikäli opiskelija täyttää alennuksiin vaadittavat ehdot (Koulutuksen vähimmäiskesto 8 kk).

Koulumatkatuki ei kuulu opiskelijoillemme myönnettävien etuuksien piiriin.

Koulutuksessa käytetään useita ammattilaismeikkisarjoja kuten CoverCover, BenNye, Grimas ja Kryolan.

Bodypainting100

Koulutusmaksuun sisältyvät

Ammattilaistason meikkilaukku (meikinalusvoide,  nestemäinen meikkivoide,  voidemainen meikkivoide,  peitevärit/neutraloijat, irtopuuteri, huulipunat, huulikiilto, meikkikynät, maskarat, silmänrajauskynät, luomivärit, poskipunat, sienet, puuterivipat, ripset ja ripsentaivutin, pinsetit, veitsi, kynänterotin, musta olkalaukku)

Koulun oma oppimateriaali  Kauneusmeikkaus sis.Ihonhoito, väri-ja muoto-oppi, kauneus- ja vuosikymmenmeikit, Muoto-oppi, Teatterimaskeeraus ja tyylihistoria (6 ja 9 kk koulutuksissa) sekä Tehostemaskeeraus (9 kk koulutuksessa).

Koulutukseen sisältyy myös yhden päivän Värianalyysi- ja stailausopastus (9 kk opiskelijoille) – Kurssin aikana opit hyödyntämään värianalyysiä pukeutumisessa ja stailauksessa. Jos innostut stailauksesta voit halutessasi jatkaa ja syventää opintoja Koulutus-Centerin styling academy -stylistikoulussa.

Tepanvalinta1

make-up artist academy on tunnettu, turvallinen ja kansainvälisyyteen tähtäävä oppilaitos, jonka kouluttajien kunnia-asiana on opettaa meikkauksen ja maskeerauksen salat opiskelijoille ”kädestä pitäen”.

Kaikki koulutuspäivät ovat lähiopiskelua jossa kouluttajana on aina tukena.

Värivalokuvameikki kevyt potretti - 4

Maskeeraajan tulevat työpaikat

Maskeeraajat työskentelevät mm. tv-, media-, teatteri-, ooppera- ja elokuva-alalla. Yhteistyö malli-, mainos- ja stailaustoimistojen kanssa on heille tuttua. Tuleva työpaikka voi olla myös kampaamossa, kauneushoitolassa, tavaratalossa tai alan maahantuojan palveluksessa. Monet oppilaistamme ovat perustaneet oman yrityksen ja luoneet maskeeraajan ammatista oman menestystarinansa.

Yhdistelmäkoulutuksissa Plus-, Silver– ja Gold -jaksot sisältävät myös klassiset ripsienpidennykset (1 pv) – ja Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikurssin (1 pv). Diamond -jaksoon sisältyy näiden lisäksi microblading -koulutus.

Meikkihyvä

Maskeeraajakoulutuksen koulutusjaksot

Jakso  | Sisältö

1.2. – 1.4.2022 | 23.5.-28.8.2022 | 5.9. – 27.10.2022 Kauneusmeikkaaja, 2 kk | Päivä- tai Iltakoulu

1.2. – 29.4.2022 | 5.9. – 24.11.2022  Kauneusmeikkaaja, 3 kk | Päivä- tai Iltakoulu

1.2. – 26.8.2022 | 5.9.2022 – 9.3.2023 Meikkaaja-maskeeraaja, 6 kk | Päiväkoulu

1.2. – 4.11.2022 | 5.9.2022 – 17.5.2023  Meikkaaja-maskeeraaja-naamioitsija, 9 kk | Päiväkoulu

Kouluun on jatkuva haku. Hae kouluun tässä

Valitse itsellesi parhaiten soveltuva koulutusjakso päivä- tai iltakouluna. Kahden kuukauden jaksot alkavat helmi- ja syyskuussa. Kolmen, kuuden ja yhdeksän kuukauden jaksot alkavat helmi- ja syyskuussa. 2 ja 3 kk koulutuksen voit käydä päivä- tai iltakouluna, 6 ja 9 kk koulutukset päiväkouluna.

Hakemuksen lähetettyäsi saat tekstiviestillä kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun.  Saat haastattelun jälkeen tiedon kouluun valinnasta.

Värivalokuvameikki artistimeikki - 4

Meikki- ja maskeerauskoulutuksen opinto-ohjelmat

Valitse seuraavista kokonaisuuksista – päivä- tai iltakouluna (kk= kuukaudet, ov=opintoviikot)

2 kk/8 ov  Muoti- ja kauneusmeikit, värivalokuva- ja mustavalkovalokuvameikit | Päivä- tai Iltakoulu

3 kk/12 ov  Muoti- ja kauneusmeikit, värivalokuva- ja mustavalkovalokuvameikit, vuosikymmenmeikit  | Päivä- tai  Iltakoulu

6 kk/24 ov  Muoti- ja kauneusmeikit, värivalokuva- ja mustavalkovalokuvameikit, vuosikymmenmeikit, tv-, filmi- ja teatterimaskeeraus  | Päiväkoulu

9 kk/34 ov  Muoti- ja kauneusmeikit, värivalokuva- ja mustavalkovalokuvameikit, vuosikymmenmeikit, tv-, filmi- ja teatterimaskeeraus, tehostemaskeeraus, naamiointi  | Päiväkoulu

Micro1

Kauneusmeikkaus, peruskurssi (2 kk/8 ov)

Muoti-, kauneus-, kuvaus- ja lavameikit

Peruskoulutus kauneusmeikkauksesta asiakastyöskentelyyn. Päivä-, ilta-, lava-, kuvaus-, hää-, aikuisen naisen meikit sekä trendimeikit. Jakso soveltuu hyvin kampaajille, kosmetologeille, kauneusalan tuotemyyjille ja kaikille jotka ovat kiinnostuneet kauneusmeikkauksen perustaidoista.

Seuraavat koulutukset:

1.2. – 1.4.2022  Kauneusmeikkaaja (2 kk|8 ov) 2700 € Katso myös Plus -yhdistelmäkoulutus – PÄIVÄ- TAI  ILTAKOULU – Talviloma vko 8 (Helsinki) tai 9 (Tampere)

23.5. – 28.8.2022 Kauneusmeikkaaja (2 kk|8 ov) 2700 € Katso myös Plus -yhdistelmäkoulutus – PÄIVÄKOULU

5.9. – 27.10.2022 Kauneusmeikkaaja (2 kk|8 ov) 2700 € Katso myös Plus -yhdistelmäkoulutus – PÄIVÄ- TAI ILTAKOULU

Katarina4

Kauneusmeikkaus, peruskurssi (3 kk/12 ov)

Muoti-, kauneus-, kuvaus-,  lava- ja vuosikymmenmeikit

Peruskoulutus kauneusmeikkauksesta kokonaisstailauksiin. Päivä-, ilta-, lava-, kuvaus-, hää-, aikuisen naisen meikit sekä trendimeikit. Lavafantasiameikit. Koulutus soveltuu hyvin muoti- ja kuvaustöistä kiinnostuneille – opit tekemään kokonaisuuksia kuvaustilanteisiin.

Seuraavat koulutukset:

1.2. – 29.4.2022  Kauneusmeikkaaja (3 kk|12 ov) 3700 € Katso myös Plus -yhdistelmäkoulutus – PÄIVÄ- TAI  ILTAKOULU – Talviloma vko 8 (Helsinki) tai 9 (Tampere)

5.9. – 24.11.2022 Kauneusmeikkaaja (3 kk|12 ov) 3700 € Katso myös Plus -yhdistelmäkoulutus – PÄIVÄ- TAI ILTAKOULU

Jasmiinawalters

Muoti- ja kauneusmeikkaus, teatterimaskeeraus (6 kk/24 ov)

Muoti- ja kuvausmeikit, bodypainting, tv- filmi ja teatterimaskeeraus

Opinto-ohjelma sisältää kauneus-, kuvaus- ja vuosikymmenmeikkien lisäksi tv-, filmi- ja teatterimaskeerauksen osuuden sekä bodypainting-jakson. Siihen kuuluvat myös ruhjeet, vammat ja karvatyöt ja opiskelijoiden omien portfolioiden valmistus. Koulutuksen jälkeen voit suuntautua sekä kauneusmeikkauksen että teatterimaskeerauksen pariin ja näistä osista voit halutessasi suorittaa osan näyttötutkintoa

Seuraavat koulutukset:

1.2. – 26.8.2022  Meikkaaja-maskeeraaja (6 kk|24 ov) 6700 € Katso myös Silver-yhdistelmäkoulutus – PÄIVÄKOULU – Talviloma vko 8 (Helsinki) tai 9 (Tampere), kesäloma 24.6.-31.7.2022

5.9.2022 – 9.3.2023 Meikkaaja-maskeeraaja (6 kk|24 ov) 6700 € Katso myös Silver-yhdistelmäkoulutus – PÄIVÄKOULU

tepan valinta 10

Muoti- ja kauneusmeikkaus, teatteri- ja tehostemaskeeraus (9 kk/34 ov)

Muoti- ja kuvausmeikit, bodypainting, tv- filmi ja teatterimaskeeraus, erikoisefektit ja naamiointi.

Opinto-ohjelma on maskeerausalan laajin ja monipuolisin ja sisältää kaikki maskeerausalalla tarpeelliset osa-alueet kauneusmeikeistä naamointiin. Koulutukseen sisältyy naamiointi- ja irtokappaletyöskentely. Koulutus soveltuu meikkaaja-maskeeraajan työstä laaja-alaisesti kiinnostuneille.

Seuraavat koulutusjaksot

1.2. – 4.11.2022  Meikkaaja-maskeeraaja-naamioitsija (9 kk|34 ov) 8700 € Katso myös Gold | Diamond -yhdistelmäkoulutukset – PÄIVÄKOULU – Talviloma vko 8 (Helsinki) tai 9 (Tampere), kesäloma 24.6.-31.7.2022

5.9.2022 – 17.5.2023 Meikkaaja-maskeeraaja-naamioitsija (9 kk|34 ov) 8700 € Katso myös Gold | Diamond-yhdistelmäkoulutukset


 

Moniosaaja-1-300x46

Yhdistelmäkoulutukset

 (Koulutusjaksot samat kuin yllä)

Plus

make-up artist academy Plus*(2 kk) Muoti-kauneusmeikit, Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv), Klassiset ripsienpidennykset -koulutus (1 pv) | Koulutus alkaa 1.2.2022 | 5.9.2022 – Hinta 3800 €

make-up artist academy Plus* (3 kk) Muoti-kauneusmeikit, epookit, stailaus, Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv), Klassiset ripsienpidennykset -koulutus (1 pv) | Koulutus alkaa  1.2.2022 | 5.9.2022  – Hinta 4900 €

Silver

make-up artist academy Silver** (6 kk) Muoti-kauneusmeikit, epookit, teatterimaskeeraus, stailaus, Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv), Klassiset ripsienpidennykset -koulutus (1 pv) | Koulutus alkaa  1.2.2022 | 5.9.2022 – Hinta 7900

Gold

make-up artist academy Gold*** (9kk) Muoti-kauneusmeikit, epookit, teatterimaskeeraus, stailaus, tehosteet, naamiointi, Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv), Klassiset ripsienpidennykset -koulutus (1 pv) | Koulutus alkaa 1.2.2022 | 5.9.2022 – Hinta 9900 €

Diamond

make-up artist academy Diamond**** (9 kk)  Muoti-kauneusmeikit, epookit, teatterimaskeeraus, stailaus, tehosteet, naamiointi,  Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv), Klassiset ripsienpidennykset -koulutus (1 pv), Microblading -koulutus (1 pv) | Koulutus alkaa  1.2.2022 | 5.9.2022 – Hinta 11.600 €

Meikki- ja maskeeraajakouluttajat

Tanja Warjonen

Tanja Warjonen

Cidesco maskeeraaja/ kosmetologi/ kauneusalan yrittäjä.
25 vuoden kokemus meikki/maskeeraus ja kauneudenhoitoalan kouluttajana.
Ripsi- ja pigmentointikoulutukset.
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinnon arvioija.
Tv- ja kuvausmeikit, mainokset ja hius- sekä muotinäytökset.

FullSizeRender

Tiina Lehtonen

Meikkaus- ja maskeerausalan kouluttaja vuodesta 2003. Toiminut muotinäytösten koordinoijana yli 20 vuotta. Lukuisia tv-, näytös- ja kuvausprojekteja. Musiikkivideoprojekteja Lukuisia studiokuvausprojekteja. Stylistikouluttaja.

Katja Honkonen

Katja Honkonen

Katja on työskennellyt monipuolisesti maskeeraaja-kampaajana muun muassa teattereissa, sirkuksessa, konserteissa ja muotinäytöksissä.

Lisäksi Katjalla on vahva tausta kuvaamataidon parissa.

Katja kouluttaa sekä maskeeraajia make-up artist academy -maskeerauskoulussa että parturikampaajia great cut academy -parturikampaajakoulussa.

Kaarina Kokkonen

Kaarina Kokkonen

Vastuukouluttaja MAKE UP FOR EVER Academy 2011- 2020 Master teacher of theater make up MAKE UP FOR EVER Academy  Shanghai 2016- 2019, Paris 2017 –Maskeerausoppilaitoksissa kouluttajana vuodesta 1984 –Taideyliopisto AALTO – Suomen maskeeraajat ry:n jäsenet, useita koulutustapahtumia -Opetustyötä: Teatterikorkeakoulu, Taideteollinen Korkeakoulu, Viron tv- ja teatterimaskeeraajat, Kansallisteatteri, Turun ja Lahden Kaupunginteatterit •  Savonlinnan Oopperajuhlat: maskeerausosaston esimies 2014-2019 (jatkuu)- Svenska Teatern; maskeerausosaston esimies 2003- 2004 – Suomen Kansallisooppera; freelancer 1983- 1996

Tampereen yliopisto: Täydennys kasvatustieteen perus- ja aineopintoihin 2012 – Helsingin yliopisto: Kasvatustieteen perusopinnot 2011 – Haaga-Helia: Ammattipedagogiset opinnot 2011, näyttötutkintomestari 2009 – Helpa: Teatterialan ammattitutkinto 2008

Pariisi maskeeraajakoulutus Cours de Maquillage artitique de Christian Chauveau 1985 – Lukuisia meikki-, maskeeraus-, peruukinteko- ja hiuskursseja. Lukuisia projekteja tv:n, mainonnan, videoiden ja muodin parissa.

Jasmiinan-uusi-kuva-257x300

Jasmiina Walters

Kansainvälisesti moninkertaisesti palkittu make-up artist -meikkitaiteilija jonka kokemus laaja-alaisista ja haastavista meikkaus- ja maskeerausalan projekteista on vertaansa vailla. Jasmiina sijoittui hopealle elokuussa 2021 Itävallassa järjestetyssä WBF kilpailussa ja hänellä on aiemmin voittoja ja huippusijoituksia alan arvostetuista kilpailuist kuten voitto 2019 järjestetyssä IBI-kilpailussa sarjassa Creative/Unconventional make-up.

Jasmiinalla on laaja kansainvälinen kokemus.  Jasmiina valmistui meikkaaja-maskeeraajaksi make-up artist academy Helsingistä 2011.

#jasmiinamua

ELISAK

Elisa Koivuniemi

Olen Elisa, EAT-maskeeraaja ja parturi-kampaaja. Olen itsekin aloittanut maskeerausopintoni make-up artist academy -maskeerauskoulussa, jonka jälkeen olen opiskellut parturikampaajaksi ja suorittanut jatkotutkintoja sekä maskeerauksesta että hiusalalta. Olen työskennellyt hius- ja kauneusalalla monipuolisesti tehden mm. teatteria ja musikaaleja sekä still- ja liikkuvaa kuvaa – freelance-maskeeraajana olen toiminut esim. Ylellä ja Svenska Teaternissa. Kouluttajana olen toiminut pian 10 vuotta. Nähdään koululla!
Tiina-Ryynänen

Tiina Ryynänen

Parturikampaaja, meikkaaja-maskeeraaja. Toimii Tampereen Työväen Teatterissa kampaaja-maskeeraaja-peruukin-tekijänä. Lukuisia tv-, elokuva- ja mediaprojekteja, mm. Kummeli V-elokuva, Akun Tehdas esittelyvideo, Skeleton Crew -kauhu-elokuva, musiikkivideoita, mainoskuvauksia. 1. sija SIM Red Carpet -kampauskilpailussa 2009. Teatterialan ammattitutkinto

Kouluun on jatkuva haku.

Meikki- ja maskeerauskoulutukseen hakeminen

Täytä allaoleva hakukaavake ja saat 24 h sisällä kutsun haastatteluun.

Hakijan tiedot | Applicant

 

Koulutuspaikkakunta | Academy location

 

Koulutusjakso | Training period

  • Plus-, Silver-, Gold- jaksot sisältävät peruskoulutuksen lisäksi 1 pv rakennekynsi- ja ripsienpidennyskurssit. Diamond-jakso niiden lisäksi 1 pv microblading -kurssin
 

make-up artist academy -maskeerauskoulu

 

Vahvistus | Verification