PARTURIKAMPAAJAKOULU great cut academy

Kampaamokoulu | Parturikoulu

KAMP

Hiusalan arvostetuin koulutus

GCA uusi

Parturikampaajan verkkokoulutus (9 kk) alkaa 13.3.2023

Parturin verkkokoulutus (4 kk) alkaa 5.6.2023

Parturikampaajan lähikoulutus (9 kk) alkaa 4.9.2023

Kaikki koulutusjaksot kuuluvat Kelan opintotuen ja -lainan piiriin ja valmistavat ammattiosaamisen näyttöihin

Koulutuksemme ovat tehokkaita ja arvostettuja. Valmistut ammattiin nopeasti ja aikaa säästäen; koulutus sisältää kaikki ammatissa tarvittavat tiedot  ja taidot

Kouluun on jatkuva haku

Kun lähetät hakemuksen kutsumme sinut haastatteluun.

Koulut Helsingin ja Tampereen keskustassa (klikkaa kaupunkia ja näet sijainnin)

Hiusalan kansainvälistä laatukoulutusta – jo vuodesta 1985

greatcut3

Opinto-ohjelmat

Viiva

Parturikampaaja | Lähi- tai verkkokoulutus • 9 kk (34 ov)

Viiva

Parturikampaaja-Kauneusmeikkaaja | Lähi- tai verkkokoulutus • 11 kk (42 ov) 

Viiva

Parturi | Lähi- tai verkkokoulutus • 4 kk (16 ov) 

Viiva

Koulutus-Center on vuodesta 1985 lähtien kouluttanut parturikampaajia, meikkaaja-maskeeraajia sekä usean vuoden ajan stailaajia ja kosmetologeja. Koulu on tunnettu ja turvallinen oppilaitos jossa opetus on henkilökohtaista kädestä pitäen -opetusta lukuvuoden jokaisena koulupäivänä.

Kauneusalan ammatit ovat käytännönläheisiä jolloin korkeatasoisen lähiopetuksen merkitys korostuu. Selkeä opinto-ohjelma, asiantuntevat kouluttajat ja opetusta tukeva oppimateriaali muodostavat kokonaisuuden joka antaa opiskelijalle täysipainoisen opiskelukokemuksen. great cut academy antaa sinulle motivoivaa ja täysipainoista koulutusta parturiksi ja kampaajaksi. Opiskelet ammattiin tehokkaasti ja aikaa säästäen – saaden kaikki ammatissa tarvittavat tiedot ja taidot.

great cut  academy -parturikampaajakoulusta valmistuneilla opiskelijoilla on koko koulun toiminta-aikana perinteisesti ollut tarjolla työpaikka koulun jälkeen. Työnantajat arvostavat koulussa saatua käytännönläheistä ammattitaitoa.

Lue opiskelijoiden menestystarinoita tässä

stand3

Ammattiosaamisen näyttöihin valmistava koulutus

great cut academy on parturikampaajakoulutuksen uranuurtaja Suomessa. Koulu on perustettu vuonna 1985 ja se toimii Helsingissä ja Tampereella. Koulutus valmistaa ammattiosaamisen näyttöihin Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa  parturi- ja kampaajatyön osaamisalalla.  Perustutkinto on vapaaehtoinen ja se toteutetaan yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten kanssa. Opiskelijamme ovat opiskeluaikana mukana mielenkiintoisissa työelämän projekteissa, joiden aikana syntyy kosketus ammatin käytännön töihin. Samalla syntyy tärkeitä suhteita työnantajiin ja työelämään.

Koulutus valmistaa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon (Kampaaja-Parturi) näyttöihin.

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Opiskelijan luovuus ja hyvä opiskelumotivaatio ovat tärkeimmät lähtökohdat opiskelulle. Opiskelijat sijoittuvat valmistuttuaan hyvin työelämässä. Monet perustavat oman yrityksen. Motivoiva ja innostava koulutus tähtää kansainväliseen ja yrittäjämyönteiseen ajattelutapaan.

great cut academy -parturikampaajakoulusta pääset nopeammin kiinni työelämään. Näin great cut academy on myös edullinen vaihtoehto kun voit aloittaa ansaitsemisen tai yritystoiminnan aikaisemmin. Halutessasi voit koulun jälkeen jäädä työharjoitteluun koulun opetuskampaamoon sovituksi ajaksi.

Koulutuksen sisältö pääpiirteittäin: Leikkaukset  | Värit  | Kampaukset  | Rakennekäsittelyt  | Hiustenpidennys  | Meikki- ja stailausopetus, värianalyysi  | Yrittäjäkoulutus, liiketoimintaoppi | Työharjoittelu

Opiskelijoiden töitä  – katso tässä

KOULUTUKSEEN HAKU – HAE KOULUUN TÄSSÄ
Olemme sinuun yhteydessä saatuamme hakemuksesi haastatteluajan sopimiseksi.

Ilmoittautuminen puhelimitse 09 685 6110.

Parturikampaajan lähikoulutus

Lähikoulutukset tapahtuvat kouluillamme Helsingissä ja Tampereella. Lähikoulutus on kädestä pitäen -koulutusta ja opiskelu tapahtuu koulullamme. Lähikoulutus sisältää osin myös monimuotokoulutusta.

Lähikoulutus on kokonaisuudessaan hyvin käytäntöpainotteista. Koulutuksesta jaetaan opinto-ohjelman sisältö koulutuksen alussa syys-  ja kevätlukukausille.

Koulupäivän alussa on lyhyt teoriaosuus,  sen jälkeen kouluttajan työdemonstraatio ja sitten käytännön harjoittelua tai asiakaspalvelua. Demo- eli näytetöitä tehdään noin 110 – 120 eri tekniikkaa ja jokainen tekniikka toteutetaan aina kaksi kertaa.  Harjoituksia tulee näin yhteensä  noin 260 harjoituskertaa , joiden lisäksi asiakasharjoitukset.

Tällä rytmillä mennään koko vuosi lukuunottamatta lyhyttä työharjoittelujaksoa. Kirjat ja opintomateriaali sisältyvät koulutusmaksuun. Vain omat työvälineet opiskelija hankkii itse.

Koulutuksen loppuvaihessa opiskelija voi suorittaa ammattiosaamisen näytöt kaikista ammatilllisen perustutkinnon osa-alueista.

LUE LISÄÄ verkkokoulutuksesta tässä

 Opintoetuudet

Sekä lähi- että verkkokoulutukset kuuluvat opintotuen ja opintolainan piiriin.

KELA

Kela on myöntänyt opintotukioikeuden parturin ja kampaajan koulutukseen (tavoitteena hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto). Opiskelijoillamme on mahdollisuus hakea Kelan opintotukea ja opintolainaa sekä opintolainan valtiontakausta  koulutuksen ajalle. Opiskelija on oikeutettu oppimateriaalilisään sekä voi hakea asumistukea. Opintotuen ja -lainan hakuun tarvitset koulumme hyväksymistodistuksen. Opintotuen ja -lainan voit hakea yhtaikaa.  Koulumatkatuki ei kuulu opiskelijoillemme myönnettävien tukien piiriin. Huomioithan että opintotuki ja opintolaina laskevat huomattavasti koulutushintaa. Täysi opintotuki on noin 250 €/kk ja opintolaina 650/kk. Oppimateriaalilisä on 46,80 €/kk. Lisäksi opiskelija voi saada Kelan asumistukea. Voit selvittää mahdollisuutesi saada opintotukea ja laskea arvion sen määrästä helposti tästä.

TE-palvelut-logo

Jos olet yli 25 -vuotias työtön sinulla voi olla mahdollisuus opiskeluun työttömyysetuudella. Voit kysyä etuudesta TE-toimistosi yhteyshenkilöltä.

Opiskelijamme ovat oikeutettuja VR:n, Matkahuollon sekä Helsingin ja Tampereen paikallisliikenteen opiskelija-alennuksiin mikäli opiskelija täyttää alennuksiin vaadittavat ehdot (Koulutuksen vähimmäiskesto 8 kk). Opintokortilla opiskelija saa alennuksia alan tukuista ja maahantuojilta. Opiskelija voi hakea edullisia opiskelija-asuntoja HOAS auttaa Helsingissä ja TOAS Tampereella.

Opiskelijalla on lähikoulutuksen aikana käytössään kaikki tarvittavat tuotteet harjoitustöiden tekemistä varten. Lähiopiskelu tapahtuu Helsingin ja Tampereen keskustassa sijaitsevissa kauneudenhoitoalan koulutusta varten suunnitelluissa tiloissa. Opiskelija hankkii itse opiskelijan aloituspaketin.

greatcutacademy-5-965x1024

Koulutusmaksuun sisältyvät

Koulutusmaksuun sisältyvät koulun omat, ainutlaatuiset oppikirjat – pääosiltaan ne ovat sekä suomeksi että englanniksi seuraavista aiheista:

• Naisten leikkaustekniikat (Leikkausten perusteet ja noin 60 erilaista tekniikkaa työselostein ja kuvin) • Miesten leikkaustekniikat (Leikkausten perusteet ja noin 30 erilaista tekniikkaa työselostein ja kuvin) • Muoto-oppi (Muoto-opin perusteet, kasvojen ja vartalon muodot, tyylisuunnat ja värianalyysit) • Ammattitekniikka: Hiusten pesut, hoidot ja permanenttitekniikat • Aineoppi-kemia: Hiusten pesut, hoidot ja permanentit • Ammattitekniikka: Hiusten värjäykset, hapetteiden käyttö ja eri tekniikat • Aineoppi-kemia: Hiusten värjäysten kemiaa, raaka-ainekoostumukset • Asiakaspalvelu ja markkinointi • Liike- ja yritystoimintaoppi

Verkkokoulutuksessa opintomateriaali on myös verkossa suomenkielisenä.

Smallcover

11 kk Parturikampaaja-Kauneusmeikkaaja -jaksolla koulutusmaksuun sisältyy ammattilaistason meikkilaukku (meikinalusvoide,  nestemäinen meikkivoide,  voidemainen meikkivoide,  peitevärit/neutraloijat, irtopuuteri, huulipunat, huulikiilto, meikkikynät, maskarat, silmänrajauskynät, luomivärit, poskipunat, sienet, puuterivipat, ripset ja ripsentaivutin, pinsetit, veitsi, kynänterotin, musta olkalaukku)

Parturikampaajan koulutuksessa opiskelija hankkii itse opiskelijan aloituspaketin.

Tulevat työpaikat

Parturikampaajat työskentelevät partureissa, kampaamoissa, hiussalongeissa, teatterissa ja oopperamaailmassa sekä media-alalla. Hiusalan ammattilaiset ovat mukana myös elokuvien, mainosvideoiden ja sosiaalisen median projektien toteutuksessa. Tuleva työpaikka voi olla myös hiusalan maahantuojien palveluksessa esimerkiksi kouluttajana. Monet valmistuneista opiskelijoistamme ovat perustaneet oman yrityksensä ja luoneet oman menestystarinansa alalla.

greatcut1

Seuraavat koulutusjaksot

Lähikoulutus

Parturi (4 kk – 16 opintoviikkoa)

5.6. – 27.10.2023 Parturi (4 kk, 16 ov) 4000 € LÄHIKOULUTUS

Parturikampaaja (9 kk – 34 opintoviikkoa)

4.9.2023 – 17.5.2024 Parturikampaaja (9 kk, 34 ov) 7900 €   – Lähikoulutus

8.1. – 11.10.2024 Parturikampaaja (9 kk, 34 ov) 7900 €   – Lähikoulutus

Parturikampaaja-Kauneusmeikkaaja/Ehostus (11 kk – 42 opintoviikkoa)

4.9.2023 – 23.8.2024 Parturikampaaja-Kauneusmeikkaaja (11 kk, 43 ov) 10300 € Lähikoulutus

8.1. – 5.12.2024  Parturikampaaja-Kauneusmeikkaaja (11 kk, 42 ov) 10300 € – Lähikoulutus

Verkkokoulutus

13.3. – 15.12.2023 (9kk) Parturikampaaja verkkokoulutus (9 kk, 34 ov) 6500 € – Katso myös Silveryhdistelmäkoulus – VERKKOKOULUTUS

5.6. – 27.10.2023 Parturi (4 kk, 16 ov) 4000 € – VERKKOKOULUTUS

Viiva

Opinto-ohjelmat • Helsinki | Tampere

Opetusohjelmamme on tehokas ja monipuolinen,  säästät opiskeluajassa kaksi vuotta

Opetusohjelmaan eivät kuulu yleissivistävät aineet. Yto -aineet voi koulutuksen jälkeen tenttiä pääosin verkossa (yhteistyössä ammatillisen oppilaitoksen kanssa). Aiemmin suoritetut yto-aineet luetaan eduksi.

Parturikampaaja (9 kk/34 ov)

Opinto-ohjelma jakaantuu kolmeen osaan : Ensimmäinen  osa on perusjakso (3 kk), toinen osa on syventävä jakso (3 kk) ja kolmas osa valmistava jakso (3 kk) johon kuuluu itsenäistä suunnittelua ja työskentelyä jokaisen osaaminen huomioiden, lyhyt työharjoittelujakso sekä teoria ja käytännön kokeet.

Parturikampaaja-kauneusmeikkaaja (11 kk/42 ov)

Parturikampaaja-kauneusmeikkaajan koulutusohjelma sisältää ylläolevan parturikampaajan koulutusohjelman (9 kk)  lisäksi kahden kuukauden kauneusmeikkaajan koulutuksen parturikampaajan opinto-ohjelman jälkeen.

Kauneusmeikkaajan koulutusosuudessa ovat väri- ja muoto-oppi, meikkipohjat, neutraloijat, varjostukset, korostukset, nude-, päivä-, ilta-, juhla- ja aikuisen naisen meikit, silmälasimeikki, glamour-luovameikki ja lavameikki. Kevyt, keskivahva ja vahva väri- ja mustavalkokuvausmeikki, perus-TV-meikki.

Parturi  (4 kk/16ov)

Käytännön opetus: miesten hiustenleikkaustekniikat, rakennekäsittelyt, miesten värjäystekniikat, partakäsittelyt. Asiakaspalvelua lähes koko koulutusajan. Teoriaopetus: Leikkausten perusteet, värioppi, värjäys- ja rakennekäsittelytekniikat, muoto- ja myyntioppi, asiakaspalvelu ja markkinointi sekä yritys- ja liiketoimintaoppi.

Parturiopiskelijoilla on myös käytössään suomen- ja englanninkieliset oppikirjat. Parturikoulutuksen jälkeen opiskelija voi osallistua hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittamiseen miesten hiusten leikkaus ja partakäsittelyt -osa-alueesta.

CCHIUS8

Moniosaaja-1-300x46

Moniosaaja -yhdistelmäkoulutukset

Silver

Silver-jaksoon (9 kk) sisältyvät Parturikampaajan koulutuksen lisäksi Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv), ripsienpidennykset -koulutus (1 pv) • Lukuvuosi alkaa  4.9.2023 | 8.1.2024  – Hinta 8900 €

Gold

Gold-jaksoon (11 kk) sisältyvät Parturikampaaja-Kauneusmeikkaajan koulutuksen lisäksi Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv), ripsienpidennykset -koulutus (1 pv)  Lukuvuosi alkaa  4.9.2023 | 8.1.2024  – Hinta 11500

Diamond

Diamond-jaksoon (11 kk) sisältyvät Parturikampaaja-Kauneusmeikkaajan koulutuksen lisäksi Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv),  ripsienpidennykset -koulutus (1 pv), Microblading -koulutus (1 pv) •  Lukuvuosi alkaa 4.9.2023 | 8.1.2024 Hinta 13100 €

Opiskelija Titta Tervonen ja toimitusjohtaja Tepa Imppola Great Cut -kampaamokoulussa

Hiusmuotoilu on kuin kuvanveistoa

”Hiusmuotoilija” on hyvä sana kuvaamaan kampaajan ammattia.  Lue koulun perustajan ja johtajan Tepa Imppolan  ajatuksia parturikampaajan ammatista: ”Hyvä hiusmuotoilu on kuin kuvanveistoa”

Opiskeluaikana on paljon mielenkiintoisia projekteja, joiden aikana syntyy hyödyllisiä kontakteja työelämään. Oppilaat ovat olleet mukana mm.  Iloveme-messunäytösten hiusten teossa ja Tampereen häämessujen näytöksissä. Koulutusohjelmaan sisältyy myös runsaasti käytännön asiakastöitä. Haluamme tehdä hiusmuotoilun opiskelusta innostavaa. Oppiminen ja opettaminen on parhaimmillaan hyvää vuorovaikutusta ja ahaa-elämyksiä.

Pääsyvaatimukset

Suoritettu peruskoulu ja 15 vuoden ikä. Painotamme luovuutta ja hahmotuskykyä. Lukuaineiden arvosanoilla ei ole suurta painoarvoa – tärkeämpää on käsillä tekemisen taito. Yläikärajaa ei ole, monet opiskellijamme ovat ammatinvaihtajia. Kohtuullinen suomen kielen taito riittää – kielitaito karttuu myös opiskeluaikana.

Tepas

Opiskelijat hyvissä käsissä

Kaikki kouluttajamme ovat alansa huippuammattilaisia. Opiskelijamme ovat hyvissä käsissä; voit luottaa siihen että saat opiskelijana tehokasta, ajanmukaista ja
henkilökohtaista opetusta jokaisena koulupäivänä.

Kouluttajamme ovat myös edelläkävijöitä: he eivät ainoastaan seuraa trendejä – he myös luovat niitä. Monet kouluttajamme ovat alansa edunvalvontatehtävissä – se on ammattiin valmistuttuasi myös sinun etusi.

Koulun perustaja Tepa Imppola on laatinut kouluttajien kanssa opinto-ohjelmat, jotka tehokkaasti tuovat teoriatiedot ja käytännön taidot opiskelijoiden käyttöön. Kouluttajien kunnia-asiana on välittää osaamisensa opiskelijoille.

Opettajat ovat kouluissamme opiskelijoita varten. Koulutuksessa yhdistyy
perinteiseen kunnon lähiopetukseen luova, nuorekas, innovatiivinen  ja kansainvälinen ajattelutapa.

Kouluttajat

Camilla Boman

Parturikampaaja, yrittäjä.
Parturikampaajakouluttaja.
Hiusmuotoilua kuvausten, näytösten, ohjelmien parissa.
Liiketalous – brändiedustajatausta.

Tanja Dufva

Toiminut parturikampaajana yli 20 vuotta ja kouluttajana yli kymmenen vuotta. Kampausten asiantuntija. Yrittäjä, oma parturikampaamo Image Lift Helsingissä. Diplomikosmetologi. Kauppatieteen maisteri. Rakennekynsien ja ripsienpidennysten ammattilainen.

Marja Harjamaa

Marja Harjamaa

Parturikampaaja, meikkaaja, hiusalan yrittäjä 2005-.  Parturikampaajan ja meikkaajan kaikki työtehtävät. Yritystoimintaan liittyvät tehtävät: kirjanpito, markkinointi, sosiaalinen media, esimiestehtävät, siivous, varastonhallinta; inventoinnit ja ostaminen, sopimusneuvottelut, rekrytointi jne. Vuosien varrella useita lisäkoulutuksia mm. Structure in motion leikkaustekniikka, SIM colorist, B`long pidennykset, kosmetiikan ABC ajokortti ja yrittäjyyteen liittyviä koulutuksia. 2006 Työpaikkaohjaajan koulutus 2017 Suomen Hiusyrittäjien kultainen järjestömerkki 2018 SexyHair Structure in motion 4D leikkaustekniikka koulutus. Nykyisen yritykseni olen omistanut 16-vuotta. Kampaajaurani aikana olen ollut niin työtekijänä, vuokratuoliyrittäjänä kuin työnantajanakin. Kokemusta  on laajasti yritystoiminnan lisäksi myös aktiivisen Suomen Hiusyrittäjien liitossa toimimisen kautta.

Katja-Honkonen-233x300

Katja Honkonen

Katja on työskennellyt monipuolisesti maskeeraaja-kampaajana muun muassa teattereissa, sirkuksessa, konserteissa ja muotinäytöksissä. Lisäksi Katjalla on vahva tausta kuvaamataidon parissa. Katja kouluttaa sekä maskeeraajia make-up artist academy -maskeerauskoulussa että parturikampaajia great cut academy -parturikampaajakoulussa.

Tepa Imppola

great cut academyn perustaja, pääkouluttaja ja koulun johtaja (koulu perustettu vuonna 1985). Kampaamoalalla yli 35 vuotta, oma kampaamo vuodesta 1979. Lukuisia koulutuksia Vidal Sassoon Academyssä ja Toni&Guy -koulutuskeskuksessa Lontoossa. Mukana lukuisissa tv-, lehti-, näytös- ja teatteriprojekteissa. Yhteyksiä kampaamo- ja kauneusalan toimijoihin mm. Italiassa, Englannissa, Ranskassa, Espanjassa, Australiassa ja Venäjällä. Laaja ja monipuolinen tietotaito kauneusalasta kokonaisuudessaan. Yrittäjän ammattitutkinto.

Therese Kortesmaa

Therese Kortesmaa

Parturi-kampaajamestari
Hiusalan yrittäjä yli 20 vuotta
Hiusalan perustutkinto
Hiusalan erikoisammattitutkinto
Työpaikkaohjaaja
Kasvatustieteiden perusopinnot
Myyntiä, markkinointia ja henkilöstöjohtamista

Jaana Lauronen

Jaana on kauneuden ja muodin moniosaaja ja visualisti. ”Minulle on tärkeää kehittää itseäni alituiseen alalla, joka muuttuu koko ajan.”

Stylisti, Style Pro School, 2017
Kosmetiikan asiantuntija AB 2016, Eduxes Oy.
Hiusalan erikoisammattitutkinto marraskuu 2015, Omnia.
Työpaikkaohjaaja 2015, Omnia.
Hiusalan perustutkinto kesäkuu 2004, great cut academy Helsinki.
Talouskoulu kesäkuu 1998, Järvenpään kotitalousoppilaitos.
Sassoon koulutukset Qtime ja Reijo Salimäki
Sami Sykkö muoti editorial
Farruch Shamuratov Moskova 2017

Useita voittoja kansainvälisissä kilpailuissa

Paula

Paula Luoma-Kyyny

Hiusalan perustutkinto. Valmistunut v.2004.Toiminut parturi-kampaajana niin työntekijänä kuin yrittäjänäkin. Työskennellyt maahantuonnissa myynnin ja erilaisten koulutustehtävien parissa.

KOULUTUKSEEN HAKU

Hakijan tiedot
Koulutuspaikka | Academy location
Hakuperusteesi | Your motivation
Koulutusjakso | Session
Valitse haluamasi opintolinja. Silver- ja Gold -jaksot sisältävät ripsienpidennys- ja rakennekynsikoulutukset. Diamond -jakso sisältää niiden lisäksi microblading -koulutuksen. Ylläolevaan kenttään voit laittaa haluamiasi lisätietoja.
great cut academy -Parturikampaajakoulu | Parturikoulu
Joustava verkko-monimuotokoulutus
Joustava verkko-monimuotokoulutus
Hairstylist education 9 months day school
Hairstylist - Beauty make-up artist education 11 months day school
Hairstylist education - 9 months
Hairstylist - Beauty make-up artist education - 11 months day school

Kun olet lähettänyt hakemuksesi kutsumme sinut tekstiviestillä haastatteluun tai puhelinhaastatteluun
Once you have submitted your application, we will invite you by text message for an interview or telephone interview

reCAPTCHA is required.
En ole robotti | I´m not a robot