PARTURIKAMPAAJAKOULU great cut academy

Kampaamokoulu | Parturikoulu

Hiusalan arvostetuin koulutus jo vuodesta 1985

Asiakaspalvelu

HINNASTO  •  TARJOUKSETVARAA AIKA  •  SIJAINTI

• Voit suorittaa tutkinnon ja valmistua ammattiin lukuvuodessa ilman pitkiä ulkopuolisia työharjotteilujaksoja. Pääset kaksi vuotta aikaisemmin työelämään – monet arvostavat tätä. Kaikki koulutusjaksot kuuluvat Kelan opintotuen ja -lainan piiriin.

Kauneusalan yrittäjille koulutusjaksot ovat käytännössä ilmaisia koska koulutusmaksun voi kokonaisuudessaan vähentää yrityksen verotuksessa.

• Asiakas- ja työharjoitukset tapahtuvat koulumme salongissa ja koko lukuvuoden ajan on käytännön harjoituksia kouluttajan ohjauksessa.

Kaikki koulutusjaksot kuuluvat Kelan opintotuen ja -lainan piiriin

Ammattiosaamisen näyttöihin valmistava koulutus – tutkinto mahdollista suorittaa alle vuodessa

Koulutus sisältää kaikki ammatissa tarvittavat tiedot  ja taidot

Parturikampaajan lähikoulutus (9 kk) alkaa 2.9.2024 | 7.1.2025

Parturikampaaja-Kauneusmeikkaajan lähikoulutus (11 kk) alkaa 20.5.2024 | 2.9.2024 | 7.1.2025

Parturin lähikoulutus (4 kk)  alkaa 25.3.2024

Kouluun on jatkuva haku

Opinto-ohjelma

Opinto-ohjelmaan sisältyvät seuraavat osa-alueet (yhteensä 145 osp):  – leikkaukset, värjäykset, kampaukset, hiustenpidennys, asiaharjoitukset salongissamme, yrittäjäkoulutus, liikentoimintaoppi.

Parturikampaaja (9 kk/34 ov)

Opinto-ohjelmaan sisältyvät seuraavat osa-alueet (Yhteensä 145 osp)
–  Kampaajapalvelut (25 osp)
– Parturipalvelut  (25 osp)
– Hiusten ja hiuspohjan hoitopalvelut (15 osp)
– Juhla- ja teemakampauspalvelut (15 osp)
– Rakennekäsittelypalvelut (15 osp)
– Värjäyspalvelut (20 osp)
– Yritystoiminnan suunnittelu(15 osp)

– Ehostuspalvelut (15 osp)

Opinto-ohjelma jakaantuu kolmeen osaan : Ensimmäinen  osa on perusjakso (3 kk), toinen osa on syventävä jakso (3 kk) ja kolmas osa valmistava jakso (3 kk) johon kuuluu itsenäistä suunnittelua ja työskentelyä jokaisen osaaminen huomioiden, lyhyt työharjoittelujakso sekä teoria ja käytännön kokeet.

Parturikampaaja-kauneusmeikkaaja (11 kk/42 ov)

Parturikampaaja-kauneusmeikkaajan koulutusohjelma sisältää ylläolevan parturikampaajan koulutusohjelman (9 kk)  lisäksi kahden kuukauden kauneusmeikkaajan koulutuksen parturikampaajan opinto-ohjelman jälkeen.

Kauneusmeikkaajan koulutusosuudessa ovat väri- ja muoto-oppi, meikkipohjat, neutraloijat, varjostukset, korostukset, nude-, päivä-, ilta-, juhla- ja aikuisen naisen meikit, silmälasimeikki, glamour-luovameikki ja lavameikki. Kevyt, keskivahva ja vahva väri- ja mustavalkokuvausmeikki, perus-TV-meikki.

Parturi  (4 kk/16ov)

Opinto-ohjelmaan sisältyvät seuraavat osa-alueet (Yhteensä 55 osp)
– Parturipalvelut  (25 osp)
– Hiusten ja hiuspohjan hoitopalvelut (15 osp)
– Rakennekäsittelypalvelut (15 osp)
– Värjäyspalvelut
– Yritystoiminnan suunnittelu

Käytännön opetus: miesten hiustenleikkaustekniikat, rakennekäsittelyt, miesten värjäystekniikat, partakäsittelyt. Asiakaspalvelua lähes koko koulutusajan. Teoriaopetus: Leikkausten perusteet, värioppi, värjäys- ja rakennekäsittelytekniikat, muoto- ja myyntioppi, asiakaspalvelu ja markkinointi sekä yritys- ja liiketoimintaoppi.

Parturiopiskelijoilla on myös käytössään suomen- ja englanninkieliset oppikirjat. Parturikoulutuksen jälkeen opiskelija voi osallistua hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittamiseen miesten hiusten leikkaus ja partakäsittelyt -osa-alueesta.

Kädestä pitäen -opetusta

Koulutus-Center on vuodesta 1985 lähtien kouluttanut parturikampaajia, meikkaaja-maskeeraajia sekä usean vuoden ajan stailaajia ja kosmetologeja. Koulu on tunnettu ja turvallinen oppilaitos jossa on henkilökohtainen kädestä pitäen -opetus sekä lisäksi  laadukkaat videodemo-opetusmateriaalit.

Opiskelet ammattiin tehokkaasti ja aikaa säästäen – saaden kaikki ammatissa tarvittavat tiedot ja taidot.

great cut  academy -parturikampaajakoulusta valmistuneilla opiskelijoilla on koko koulun toiminta-aikana perinteisesti ollut tarjolla työpaikka koulun jälkeen. Työnantajat arvostavat koulussa saatua käytännönläheistä ammattitaitoa.

Ammattiosaamisen näyttöihin valmistava koulutus

Ammattiosaamisen näytöt suoritetaan jo koulutusaikana ja koulutus valmistaa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon näyttöihin.  Perustutkinto toteutetaan yhteistyössä ammatillisen oppilaitoksen kanssa.

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Opiskelijan luovuus ja hyvä opiskelumotivaatio ovat tärkeimmät lähtökohdat opiskelulle. Opiskelijat sijoittuvat valmistuttuaan hyvin työelämässä. Monet perustavat oman yrityksen. Motivoiva ja innostava koulutus tähtää kansainväliseen ja yrittäjämyönteiseen ajattelutapaan.

great cut academy -parturikampaajakoulusta pääset nopeammin kiinni työelämään. Näin great cut academy on myös edullinen vaihtoehto kun voit aloittaa ansaitsemisen tai yritystoiminnan aikaisemmin. Halutessasi voit koulun jälkeen jäädä työharjoitteluun koulun opetuskampaamoon sovituksi ajaksi.

Opiskelijoiden töitä  – katso tässä

Lue opiskelijoiden menestystarinoita tässä

Kun lähetät hakemuksen kutsumme sinut haastatteluun.

Koulut Helsingin ja Tampereen keskustassa (klikkaa kaupunkia ja näet sijainnin)

Hiusalan kansainvälistä laatukoulutusta – jo vuodesta 1985

Seuraavat koulutusjaksot

KOULUTUSMAKSUN opiskelija voi maksaa 1, 2, 3 tai kuukausierissä.

LÄHIKOULUTUS
Parturikampaaja (9 kk – 34 opintoviikkoa)

2.9.2024 – 16.5.2025 Parturikampaaja (9 kk, 34 ov) 8900 €   – Lähikoulutus

7.1. – 10.10.2025 Parturikampaaja (9 kk, 34 ov) 8900 €   –Kesäloma 24.06.-2.8.2024 Lähikoulutus

Parturi (4 kk – 16 opintoviikkoa)

25.3. – 23.8.2024 Parturi(4 kk, 16 ov) 5.300 € – Kesäloma 24.06.-2.8.2024 – Lähikoulutus

Parturikampaaja-Kauneusmeikkaaja/Ehostus (11 kk – 42 opintoviikkoa)

20.5.2024 – 16.5.2025 Parturikampaaja-Kauneusmeikkaaja (11 kk, 43 ov) 11500 € Kesäloma 24.06.-2.8.2024Lähikoulutus

2.9.2024 – 28.8.2025 Parturikampaaja-Kauneusmeikkaaja (11 kk, 42 ov) 11500 € – Lähikoulutus

7.1. – 5.12.2025  Parturikampaaja-Kauneusmeikkaaja (11 kk, 42 ov) 11500 € – Kesäloma 23.06.-3.8.2025 – Lähikoulutus

VERKKOKOULUTUS

Seuraava verkkokoulutusjakso alkaa syyskuussa 2024

Parturikampaajan lähikoulutus

Lähikoulutukset tapahtuvat kouluillamme Helsingissä ja Tampereella. Lähikoulutus on kädestä pitäen -koulutusta. Lähikoulutus sisältää  osin myös monimuotokoulusta.

Työharjoituksia tehdään sekä harjoituspäihin että asiakasharjoituksina koko kouluajan.

Kirjat ja opintomateriaali sisältyvät koulutusmaksuun. Vain omat työvälineet opiskelija hankkii itse.

LUE LISÄÄ verkkokoulutuksesta tässä

Opintoetuudet

Sekä lähi- että verkkokoulutukset kuuluvat opintotuen ja opintolainan piiriin.

KELA

Kela on myöntänyt opintotukioikeuden parturin ja kampaajan koulutukseen (tavoitteena hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto). Opiskelijoillamme on mahdollisuus hakea Kelan opintotukea ja opintolainaa sekä opintolainan valtiontakausta  koulutuksen ajalle. Opiskelija on oikeutettu oppimateriaalilisään sekä voi hakea asumistukea. Opintotuen ja -lainan hakuun tarvitset koulumme hyväksymistodistuksen. Opintotuen ja -lainan voit hakea yhtaikaa.  Koulumatkatuki ei kuulu opiskelijoillemme myönnettävien tukien piiriin. Huomioithan että opintotuki ja opintolaina laskevat huomattavasti koulutushintaa. Täysi opintotuki on noin 279,38 €/kk ja opintolaina 650/kk. Oppimateriaalilisä on 46,80 €/kk. Lisäksi opiskelija voi saada Kelan asumistukea. Voit selvittää mahdollisuutesi saada opintotukea ja laskea arvion sen määrästä helposti tästä.

TE-palvelut-logo

Jos olet yli 25 -vuotias työtön sinulla voi olla mahdollisuus opiskeluun työttömyysetuudella. Voit kysyä etuudesta TE-toimistosi yhteyshenkilöltä.

Opiskelijamme ovat oikeutettuja VR:n, Matkahuollon sekä Helsingin ja Tampereen paikallisliikenteen opiskelija-alennuksiin mikäli opiskelija täyttää alennuksiin vaadittavat ehdot (Koulutuksen vähimmäiskesto 8 kk). Opintokortilla opiskelija saa alennuksia alan tukuista ja maahantuojilta. Opiskelija voi hakea edullisia opiskelija-asuntoja HOAS auttaa Helsingissä ja TOAS Tampereella.

Opiskelijalla on lähikoulutuksen aikana käytössään kaikki tarvittavat tuotteet harjoitustöiden tekemistä varten. Lähiopiskelu tapahtuu Helsingin ja Tampereen keskustassa sijaitsevissa kauneudenhoitoalan koulutusta varten suunnitelluissa tiloissa. Opiskelija hankkii itse opiskelijan aloituspaketin.

KOULUTUSMAKSUN opiskelija voi maksaa 1, 2, 3 tai kuukausierissä.

Koulutusmaksuun sisältyvät

Koulutusmaksuun sisältyvät koulun omat, ainutlaatuiset oppikirjat – pääosiltaan ne ovat sekä suomeksi että englanniksi seuraavista aiheista:

• Naisten leikkaustekniikat (Leikkausten perusteet ja noin 60 erilaista tekniikkaa työselostein ja kuvin) • Miesten leikkaustekniikat (Leikkausten perusteet ja noin 30 erilaista tekniikkaa työselostein ja kuvin) • Muoto-oppi (Muoto-opin perusteet, kasvojen ja vartalon muodot, tyylisuunnat ja värianalyysit) • Ammattitekniikka: Hiusten pesut, hoidot ja permanenttitekniikat • Aineoppi-kemia: Hiusten pesut, hoidot ja permanentit • Ammattitekniikka: Hiusten värjäykset, hapetteiden käyttö ja eri tekniikat • Aineoppi-kemia: Hiusten värjäysten kemiaa, raaka-ainekoostumukset • Asiakaspalvelu ja markkinointi • Liike- ja yritystoimintaoppi

Lisäksi koulutus sisältää laadukkaan video-opetusmateriaalin.

Verkkokoulutuksessa opintomateriaali on myös verkossa suomenkielisenä.

Smallcover

11 kk Parturikampaaja-Kauneusmeikkaaja -jaksolla koulutusmaksuun sisältyy ammattilaistason meikkilaukku (meikinalusvoide,  nestemäinen meikkivoide,  voidemainen meikkivoide,  peitevärit/neutraloijat, irtopuuteri, huulipunat, huulikiilto, meikkikynät, maskarat, silmänrajauskynät, luomivärit, poskipunat, sienet, puuterivipat, ripset ja ripsentaivutin, pinsetit, veitsi, kynänterotin, musta olkalaukku)

Parturikampaajan koulutuksessa opiskelija hankkii itse opiskelijan aloituspaketin.

Tulevat työpaikat

Parturikampaajat työskentelevät partureissa, kampaamoissa, hiussalongeissa, teatterissa ja oopperamaailmassa sekä media-alalla. Hiusalan ammattilaiset ovat mukana myös elokuvien, mainosvideoiden ja sosiaalisen median projektien toteutuksessa. Tuleva työpaikka voi olla myös hiusalan maahantuojien palveluksessa esimerkiksi kouluttajana. Monet valmistuneista opiskelijoistamme ovat perustaneet oman yrityksensä ja luoneet oman menestystarinansa alalla.

Moniosaaja-1-300x46

Moniosaaja -yhdistelmäkoulutukset

Silver

Silver-jaksoon (9 kk) sisältyvät Parturikampaajan koulutuksen lisäksi Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv), ripsienpidennykset -koulutus (1 pv) • Lukuvuosi alkaa  2.9.2024 | 7.1.2025 – Hinta 9900 €

Gold

Gold-jaksoon (11 kk) sisältyvät Parturikampaaja-Kauneusmeikkaajan koulutuksen lisäksi Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv), ripsienpidennykset -koulutus (1 pv)  Lukuvuosi alkaa  20.5.2024 | 2.9.2024 | 7.1.2024 – Hinta 12500

Diamond

Diamond-jaksoon (11 kk) sisältyvät Parturikampaaja-Kauneusmeikkaajan koulutuksen lisäksi Polyacryl Gel Basic -rakennekynsikoulutus (1 pv),  ripsienpidennykset -koulutus (1 pv), Microblading -koulutus (1 pv) •  Lukuvuosi alkaa 20.5.2024 | 2.9.2024 | 7.1.2025 Hinta 13900 €

Beauty Master Programme (3 v/116 ov) Parturikampaajakoulutus (11 kk), Kosmetologi-Kosmetiikkaneuvojakoulutus (12 kk), Maskeeraajakoulutus (6 kk) | Koulutus alkaa 2.9.2024 | Hinta 27700 €

Opiskelija Titta Tervonen ja toimitusjohtaja Tepa Imppola Great Cut -kampaamokoulussa

Hiusmuotoilu on kuin kuvanveistoa

”Hiusmuotoilija” on hyvä sana kuvaamaan kampaajan ammattia.  Lue koulun perustajan ja johtajan Tepa Imppolan  ajatuksia parturikampaajan ammatista: ”Hyvä hiusmuotoilu on kuin kuvanveistoa”

Opiskeluaikana on paljon mielenkiintoisia projekteja, joiden aikana syntyy hyödyllisiä kontakteja työelämään. Oppilaat ovat olleet mukana mm.  Iloveme-messunäytösten hiusten teossa ja Tampereen häämessujen näytöksissä. Koulutusohjelmaan sisältyy myös runsaasti käytännön asiakastöitä. Haluamme tehdä hiusmuotoilun opiskelusta innostavaa. Oppiminen ja opettaminen on parhaimmillaan hyvää vuorovaikutusta ja ahaa-elämyksiä.

Parturin | Kampaajan koulutuksen tavoite

Koulutus toteutetaan Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon (Kampaaja, Parturi) perusteissa määriteltyjen ammatillisten opintokokonaisuuksien mukaan ja se sisältää ammatillisten tutkinnon osien pakolliset ja valinnaiset opinnot.

Opinnot eivät sisällä perustutkintoon sisältyviä yhteisiä tutkinnon osia eli ns. yleissivistäviä opintoja – nämä alueet voi suorittaa verkossa koulutuksen aikana tai sen jälkeen. Aiemmin suoritetut yleissivistävät aineet voidaan hyväksilukea. Osaamista voi hankkia suorittamalla tutkinnon osia tai koko tutkinnon.

Opiskelijavalinta tapahtuu haastattelun perusteella. Kiinnitämme valinnassa huomiota hakijan kädentaitoon ja tiimityöskentelytaitoihin, sekä mahdolliseen työkokemukseen etenkin asiakaspalvelutehtävissä.

Hakemus tehdään sähköisesti koulun kotisivuilla olevalla hakukaavakkeella. Hakemus käsitellään heti ja haastatteluajasta sovitaan viikon sisällä. Haastatteluajasta lähetämme ehdotuksen tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Koulutus on luonteeltaan käytäntöpainotteista ”Tekemällä oppii” -opetusta.

Opiskelijat hyvissä käsissä

Kaikki kouluttajamme ovat alansa huippuammattilaisia. Opiskelijamme ovat hyvissä käsissä; voit luottaa siihen että saat opiskelijana tehokasta, ajanmukaista ja
henkilökohtaista opetusta jokaisena koulupäivänä.

Kouluttajamme ovat myös edelläkävijöitä: he eivät ainoastaan seuraa trendejä – he myös luovat niitä. Monet kouluttajamme ovat alansa edunvalvontatehtävissä – se on ammattiin valmistuttuasi myös sinun etusi.

Koulun perustaja Tepa Imppola on laatinut kouluttajien kanssa opinto-ohjelmat, jotka tehokkaasti tuovat teoriatiedot ja käytännön taidot opiskelijoiden käyttöön. Kouluttajien kunnia-asiana on välittää osaamisensa opiskelijoille.

Opettajat ovat kouluissamme opiskelijoita varten. Koulutuksessa yhdistyy
perinteiseen kunnon lähiopetukseen luova, nuorekas, innovatiivinen  ja kansainvälinen ajattelutapa.

Kouluttajat

Camilla Boman

Parturikampaaja, yrittäjä.
Parturikampaajakouluttaja.
Hiusmuotoilua kuvausten, näytösten, ohjelmien parissa.
Liiketalous – brändiedustajatausta.

Tanja Dufva

Toiminut parturikampaajana yli 20 vuotta ja kouluttajana yli kymmenen vuotta. Kampausten asiantuntija. Yrittäjä,  Diplomikosmetologi. Kauppatieteen maisteri. Rakennekynsien ja ripsienpidennysten ammattilainen.

Marja Harjamaa

Marja Harjamaa

Parturikampaaja, meikkaaja, hiusalan yrittäjä 2005-.  Parturikampaajan ja meikkaajan kaikki työtehtävät. Yritystoimintaan liittyvät tehtävät: kirjanpito, markkinointi, sosiaalinen media, esimiestehtävät, siivous, varastonhallinta; inventoinnit ja ostaminen, sopimusneuvottelut, rekrytointi jne. Vuosien varrella useita lisäkoulutuksia mm. Structure in motion leikkaustekniikka, SIM colorist, B`long pidennykset, kosmetiikan ABC ajokortti ja yrittäjyyteen liittyviä koulutuksia. 2006 Työpaikkaohjaajan koulutus 2017 Suomen Hiusyrittäjien kultainen järjestömerkki 2018 SexyHair Structure in motion 4D leikkaustekniikka koulutus. Nykyisen yritykseni olen omistanut 16-vuotta. Kampaajaurani aikana olen ollut niin työtekijänä, vuokratuoliyrittäjänä kuin työnantajanakin. Kokemusta  on laajasti yritystoiminnan lisäksi myös aktiivisen Suomen Hiusyrittäjien liitossa toimimisen kautta.

Tepa Imppola

great cut academyn perustaja, pääkouluttaja ja koulun johtaja (koulu perustettu vuonna 1985). Kampaamoalalla yli 35 vuotta, oma kampaamo vuodesta 1979. Lukuisia koulutuksia Vidal Sassoon Academyssä ja Toni&Guy -koulutuskeskuksessa Lontoossa. Mukana lukuisissa tv-, lehti-, näytös- ja teatteriprojekteissa. Yhteyksiä kampaamo- ja kauneusalan toimijoihin mm. Italiassa, Englannissa, Ranskassa, Espanjassa, Australiassa ja Venäjällä. Laaja ja monipuolinen tietotaito kauneusalasta kokonaisuudessaan. Yrittäjän ammattitutkinto.

Jaana Lauronen

Jaana on kauneuden ja muodin moniosaaja ja visualisti. ”Minulle on tärkeää kehittää itseäni alituiseen alalla, joka muuttuu koko ajan.”

Stylisti, Style Pro School, 2017
Kosmetiikan asiantuntija AB 2016, Eduxes Oy.
Hiusalan erikoisammattitutkinto marraskuu 2015, Omnia.
Työpaikkaohjaaja 2015, Omnia.
Hiusalan perustutkinto kesäkuu 2004, great cut academy Helsinki.
Talouskoulu kesäkuu 1998, Järvenpään kotitalousoppilaitos.
Sassoon koulutukset Qtime ja Reijo Salimäki
Sami Sykkö muoti editorial
Farruch Shamuratov Moskova 2017

Useita voittoja kansainvälisissä kilpailuissa

Sanna Turunen

Olen ollut alalla parturi-kampaajana 23 vuotta.  Rakastan työssä eniten asiakaskohtaamisia ja heidän toiveidensa täyttämistä.
Vahvuuksiani on hiusten raidoitukset, kampaukset ja pidennykset.
Koulutan parturikampaajia Koulutus-Centerin great cut academy -parturikampaajakoulussa Tampereella sekä työskentelen myös liikkeessä Ylöjärvellä.
KOULUTUKSEEN HAKU
Olemme sinuun yhteydessä saatuamme hakemuksesi haastatteluajan sopimiseksi.

Ilmoittautuminen puhelimitse 09 685 6110.

Hakijan tiedot
Liitä tähän valokuvasi ja mahdolliset hakemuksen liitteeet | Attach your photo and attachments Valitse kuva/liite painamalla "Browse" Choose your photo/attachment
Koulutuspaikka | Academy location
Hakuperusteesi | Your motivation
Koulutusjakso | Session
Valitse haluamasi opintolinja. Silver- ja Gold -jaksot sisältävät ripsienpidennys- ja rakennekynsikoulutukset. Diamond -jakso sisältää niiden lisäksi microblading -koulutuksen. Ylläolevaan kenttään voit laittaa haluamiasi lisätietoja.
great cut academy -Parturikampaajakoulu | Parturikoulu
Barber Education (4 months)
Suomenkielinen
Hairstylist - Beauty make-up artist education 11 months day school
Hairstylist education 9 months - Multimodal training
Hairstylist - Beauty make-up artist education 11 months
Beauty Master Programme | Hairstylist - Cosmetologist - Makeup Artist (3 years, 116 weeks)
Joustava verkko-monimuotokoulutus
Hairstylist education - 9 months
Hairstylist - Beauty make-up artist education - 11 months day school

Kun olet lähettänyt hakemuksesi kutsumme sinut tekstiviestillä haastatteluun tai puhelinhaastatteluun
Once you have submitted your application, we will invite you by text message for an interview or telephone interview

reCAPTCHA is required.
En ole robotti | I´m not a robot