Peruukkikoulutus

KAEK

Opi tekemään käsinsolmittu peruukki, tupee tai lisäke

Peruukki

Käsityönä tehdyn peruukin valmistustaito on upeaa pääomaa. Käsityönä tehty peruukki istuu täydellisesti ja peruukin valmistajille on kysyntää.

Peruskurssilla (2 pv) tehdään peruukkipohja ja valmistavalla kurssilla (5 pv) itse peruukki.

Käsityönä tehdyn peruukin pohja on mitoitettu tarkasti asiakkaan päänmuodon mukaan huomioiden samalla painopisteet, kasvojen muodon ja vartalon mittasuhteet.

Peruukki on usein pelastus silloin kun esimerkiksi sairaus tai kaljuuntuminen ovat pulmana. Peruukkipohjan valmistuskurssi on hyvä lisätaito alalla jo toimiville. Tähtäimessä voi olla joko ammattitaidon laajentaminen tai kokopäivätoiminen peruukkien valmistus.  Väestön ikääntyessä peruukkien kysyntä kasvaa.  Asiakas voi sairauden ollessa kyseessä saada peruukin hankintaan avustusta.

Aito, käsityönä tehty peruukki voi maailmalla maksaa huimia summia; sen valmistus perustuu aikaanvievään erikoisosaamiseen. Käsityönä tehty peruukki eroaa tehdasvalmisteisesta koska se on aina valmistettu mittaantehtynä tilaajalleen.

Peruukkikurssi 1  PERUUKKIPOHJAN VALMISTUS (2 pv)

Peruukkikurssi 2  PERUUKIN VALMISTUS (5 pv)  (edellyttää peruukkikurssi 1 käymistä)

Peruukkikurssi 1

PERUUKKIPOHJAN VALMISTUS (2 pv)

Peruukkipohjan valmistuskurssi on suunnattu ammatissa jo työskenteleville ja käsistään käteville. Lähiopetus ajoittuu lauantaille ja sunnuntaille, yhteensä n. 16 tuntia.

KOULUTUSOHJELMA (2 pv, lauantai-sunnuntai klo 9-16)

Lauantai 

Teoriaa peruukin valmistuksesta ja mittojen ottamisesta. Käydään läpi solmimisen tekniikat, hiusrajan virkkaus sekä jakausten ja hiussuuntien huomioiminen virkkauksessa. Eri tylli- ja hiuslaadut, erilaiset peruukkipohjan tyylit, tupeet, kaljuperuukit. Peruukin käsittely.

Sunnuntai 

Käytännön harjoitusta: tehdään peruukkipohja, tupee tai lisäke – jokainen kykyjen mukaan. Opettaja näyttää demonstraation. Kurssilla saadaan tiedot myös  televisio- ja teatterityöskentelyn vaatimusten mukaisen peruukin valmistukseen.

KOULUSAJANKOHDAT (lauantai + sunnuntai klo 9-16)

Koulutusajankohdat suunnitellaan koulutukseen osallistuvien toiveiden mukaan.

KOULUTUSHINTA 1.620 € (sis.alv.) sisältää:

Aloituspaketti (peruukkitukki, peruukintekijän työkalusetti nahkakotelossa) sekä kirjallinen koulutusmateriaali.  Halutessasi voit koulutuksen aikana ostaa hiuksia erikseen.

Peruukkikurssi 2

PERUUKIN VALMISTUS (5 pv)

TÄMÄ KURSSI ON JATKOKURSSI ja edellyttää peruukkikurssi 1 käymistä ennen kurssille osallistumista. Voit jatkaa peruukin tekoa aikaisemmin valmistamaasi peruukkipohjaan.  Viiden päivän peruukin valmistuskurssilla opit tekemään peruukin, tupeen tai lisäkkeen. Koulutuksessa käydään läpi myös tänä päivänä kysyttyjen kuvauksissa toimivien lisäkkeiden teko. Tällä kurssilla tulee ”kotitehtäväksi” myös peruukin virkkausta. Koulutus soveltuu käsistään käteville ja pikkutarkasta käsityöstä pitäville. Kurssilta saat mukaan käsityönä itse tekemäsi arvokkaan peruukin, lisäkkeen tai tupeen.

KOULUTUSOHJELMA (5 pv, maanantai-perjantai klo 9-16)

Maanantai  Teoria: Niskan hiusrajojen solmiminen ja hiuslisäkkeet • Käytäntö: Solmitaan peruukkia

Tiistai  Teoria: Värien käyttö peruukin valmistuksessa, tupeet • Käytäntö: Solmitaan peruukkia

Keskiviikko Teoria: Jakaukset ja pyörteiden huomioiminen työskentelyssä, vinkkejä myös viiksi- ja partatyöskentelyyn • Käytäntö: Solmitaan peruukkia

Torstai Teoria: Hiusrajojen solmiminen haluttujen kampaussuuntien mukaan • Käytäntö: Solmitaan peruukkia

Perjantai Peruukin viimeistely ja sovitus, peruukin korjaustyöt • Käytäntö: Solmitaan peruukkia

KOULUTUSAJANKOHDAT (maanantai-perjantai klo 9-16)

Koulutusajankohdat suunnitellaan koulutukseen osallistuvien toiveiden mukaan. Lähetä sähköpostia sinulle sopivista koulutusajankohdista > koulutuscenter@gmail.com niin olemme sinuun yhteydessä.

KOULUTUSHINTA 3.200 € (sis.alv.)

Ota kurssille mukaan Peruukkipohjan valmistuskurssilla saamasi peruukkitukki ja peruukintekijän työkalusetti.

Hiusmateriaali koko peruukkiin maksaa noin 350 € joka velotetaan erikseen.

KOULUTUSKYSELYT

Lähetä meille sähköpostilla koulutuscenter@gmail.com • Mainitse sinulle parhaiten sopiva koulutusajankohta/ajankohdat, nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Olemme sinuun yhteydessä koulutusajankohdan sopimiseksi.

KIINNOSTAISIVATKO SINUA NÄMÄ KOULUTUKSET:

Jalkahoito

Kestolakkaus

Ripsienpidennys

Rakennekynnet

Microblading

Kestopigmentointi

Värianalyysi- ja stailausopastus

Hiustenpidennys

Peruukinteko

PALAA ETUSIVULLE

UUSIKUMU