styling academy

stylingacademy

Stailaus on tärkeä ja näkyvä osa muodin maailmassa

nettiversio

Stylistin kolmen kuukauden laatukoulutus antaa valmiuksia toimia ammatissa, joka on yhdistelmä muotia, luovuutta, tyyliä, imagon rakentamista ja mielikuvitusta.

Stylisti on esimerkiksi muotikuvauksissa ja -näytöksissä henkilö, joka kampaajien ja meikkaajien lisäksi vastaa onnistuneen kokonaisuuden aikaansaamisesta. Stylistin lähimpiä kolleegoita ovat muoti- ja mediamaailmassa myös valo-, videon- ja elokuvantekijät sekä tuottajat.

Kuvassa stylisti ja stylistikouluttaja Maria Mironova

Stylisti on visionääri joka osaa koota palapelin monista eri osista toimivan kokonaisuuden. Tulevia työnantajia voivat olla muoti-, media-, mainos- ja viihdealan yritykset, tuotantoyhtiöt, tavaratalot ja tapahtumajärjestäjät.

styling academy pyrkii koulutuksellaan vastaamaan siihen tarpeeseen, joka on syntynyt tämän suhteellisen uuden ammattikunnan kouluttamiseksi laadukkaasti ja kokonaisvaltaisesti.

Maria2

Stylisti osaa yhdistää tarkoin valituista osista useita toimiva asu- ja pukeutumiskokonaisuuksia tyylillä ja taidolla. Hyvällä suunnittelulla vaatetelineessä ei tarvitse olla liikaa elementtejä. Tärkeintä on että valitut asut, laukut, korut ja meikit toimivat yhdessä.

Stylistit toimivat joko itsenäisinä yrittäjinä tai osana yrityksen henkilöstöä. Stylistin koulutuksella voit myös täydentää ammattitaitoasi, jos olet jo muoti- tai kauneusalalla
maskeeraajana, hiusmuotoilijana, myynnin tai vaatetusalan osaajana. Koulutus antaa arvokasta lisäpääomaa osaamiseesi.

Stylistin taitoja vaaditaan yhä enenevässä määrin muodin ja kauneuden maailmassa. Koulutuksesta on hyötyä myös henkilökohtaisen imagon rakentamisessa jos toimit työssä jossa sillä on erityistä merkitystä. Koulutusaikana oppilaat ovat mukana  käytännön projekteissa, joiden aikana syntyy hyödyllisiä yhteyksiä työelämään.

Maria4

Kouluttajina toimivat pitkän linjan ammattilaiset; maskeeraajat, kampaajat, stylistit ja kuvausjärjestäjät, valokuvaajat ja vaatetusalan ammattilaiset.

Stylisti voi muun muuassa huolehtia mainoskuvien visuaalisesta ilmeestä ja järjestää kuvauksia mainostoimistoille ja tavarataloille. Stylisti luo mainokseen halutunlaisen tyylin valitsemillaan vaatteilla, asusteilla ja muulla ympäristöllä kuten huonekaluilla, verhoilla, tapeteilla jne. Stylisti ideoi, suunnittelee ja hankkii kuvauksissa käytettävän rekvisiitan.

Työ on ryhmätyötä ja kuvauksissa työryhmään kuuluu stylistin lisäksi mm. valokuvaaja, meikkaaja, kampaaja ja mallit. Kuvaukset toteutetaan usein tiukalla aikataululla ja lyhyellä varoitusajalla. Yhteen kuvaukseen saattaa mennä paljonkin aikaa, joten stylistin työajat ovat hyvin epäsäännölliset.

Maria7

Stylistit toimivat yleensä freelancereina tai yrittäjinä. Stylistejä työskentelee myös esim. tavarataloissa pukeutumisneuvojina.

Ammatissa vaaditaan hyvää värien, muotojen ja materiaalien tajua sekä luovaa kekseliäisyyttä. Stylistillä tulee olla näkemystä ja kiinnostusta vaatteiden lisäksi myös sisustukseen ja valokuvaukseen.

Kauneudenhoitoalalla menestymiseen vaikuttaa suuresti valmiudet toimia yrittäjänä.

Hyvä liikeidea ja mahdollinen profiloituminen ovat kilpailun lisääntyessä olennaisia.

Seuraavat koulutusjaksot


( 3 kk | 12 opintoviikkoa | 48 pv | 192 t |  Iltakoulu, maanantai-torstai klo 16-20)

26.11.2018 – 28.2.2019 Stylisti (3 kk|12 ov) | 3400 €

4.3.-30.5.2019  Stylisti (3 kk|12 ov) | 3400 €

2.9.- 22.11.2019 Stylisti (3 kk|12 ov) | 3400 €


( 9 kk | 35 pv | Päiväkoulu perjantai klo 10-15)

7.1.-18.10.2019  Stylisti ( 9 kk | 35 pv | 175 t ) | 3400 €


Koulutusmaksuun sisältyvät ammattilaistason meikkilaukku ja koulun omat oppikirjat.

Hae kouluun

  1. Täytä kouluun haku  tässä

  2. Valitse koulutusjakso

  3. Saat postissa hyväksymistodistuksen valitsemallesi koulutusjaksolle. Voit halutessasi tulla tutustumaan kouluun ennen koulutusjakson alkua.

Opinto-ohjelma

styling-logoStylistin tehtäväkuvaus
Kokonaisuuden ja vartalon muoto-oppi, analyysi ja mittasuhteet
Värioppi ja -analyysi
Erilaiset tyylit, asusteet ja asukokonaisuudet

Maria3
Etikettityylit, trendit
Kauneus-, kuvaus- ja lavameikkaus, kuvauskampaukset
Muodin historia
Asiakas-, mallikuvaus- ja näytösstailaus
Kuvausstailaus ja -järjestelyt, yhteistyö kuvaajan kanssa
Henkilökohtainen imagonrakennus
Esiintyvän taiteilijan stailaus
Portfolion suunnittelu ja rakentaminen
Esiintyminen ja markkinointiHiukset ja make-up

Kouluttajat

FullSizeRender

TIINA LEHTONEN

Meikkaus- ja maskeerausalan kouluttaja vuodesta 2003. Toiminut muotinäytösten koordinoijana yli 20 vuotta

Lukuisia tv-, näytös- ja kuvausprojekteja.Musiikkivideoprojekteja

Lukuisia studiokuvausprojekteja | Stylistikouluttaja

 

MariaM

MARIA MIRONOVA

Make-up artist-stylisti jolla on laaja kokemus projekteista median ja valokuvauksen alueilta. Lukuisia tv-, kuvaus-, näytös- ja roolimaskeerausprojekteja Suomessa ja muualla Euroopassa. Kuvaus- ja stailausprojekteja ympäri maailmaa. Kuvausjärjestäjä. Stylistiyrittäjä.

 

TanjaW

TANJA WARJONEN

Cidesco-kosmetologi, meikkaaja-maskeeraaja, maskeerauskouluttaja. Toiminut meikkaus- ja maskeerausalan kouluttajana yli 15 vuotta. Kestopigmentointikouluttaja Ripsienpidennyskouluttaja. Lukuisia tv-, kuvaus-, näytös-, roolimaskeeraus-, teatteri- ja elokuvaprojekteja. Yrittäjä, Puuterihuone, Helsinki.  Kosmetologikouluttaja

 

Tiina-Ryynänen

TIINA RYYNÄNEN

Parturikampaaja, meikkaaja-maskeeraaja. Toimii Tampereen Työväen Teatterissa kampaaja-maskeeraaja-peruukin-tekijänä. Lukuisia tv-, elokuva- ja mediaprojekteja, mm. Kummeli V-elokuva, Akun Tehdas esittelyvideo, Skeleton Crew -kauhu-elokuva, musiikkivideoita, mainoskuvauksia 1. sija SIM Red Carpet -kampauskilpailussa 2009. Teatterialan ammattitutkinto

 

JuhaM

JUHA MÄKELÄ

Parturikampaaja-hiusmuotoilija vuodesta 1985, kampaamoalan yrittäjä vuodesta 1990. Wellan kouluttajana 10 vuotta. Näytöksiä ja seminaareja Suomessa ja ulkomailla. Vidal Sassoon Academy -koulutuksia kahdesti vuodessa. Kampaajamestari. Osallistunut alan kilpailuihin menestyksekkäästi. Kansainvälistä kampaajakokemusta usean vuoden ajalta

Hae kouluun tästä

PALAA ETUSIVULLE

KUMU